Kőszegi Andalgó

koszegvendeghaz.hu

Ne gondold túl

2018. április 21. 08:07 - nbb93

Kőszeg, Szulejmán kilátó

ne_gondold_tul_1.png

Valaki azt mondta egyszer, hogy amit elkezdesz elemezni azt megölöd. Nagyon megfogott ez a mondat.

Az emberi elme úgy van kitalálva hogy problémákat oldjon meg. Ezt a tulajdonságát addig fejlesztette, hogy ha épp nincs probléma akkor csinál! Előhoz régi dolgokat amik rossz érzést váltanak ki belőlünk vagy éppen a jövőn aggódik, de általában valami olyanon, amin nem nagyon tudunk változtatni.

Talán ezért van az, hogy aki nem figyel oda a gondolatai milyenségére, az bár akaratlanul, de pesszimistává, rossz kedvűvé válik. Persze sokan csak annyit mondanak, hogy ők realisták, ami nekem annyit mond, hogy még a fejük kinn van a vízből. No de térjünk kissé vissza az eredeti feltételezésünkre.

Én nagyon szeretek túrázni és új helyeket felfedezni. Ha jobban belegondolunk abba, hogy mi az a túra, akkor kb ezeket kapjuk válaszul:

-sokat mész, valószínűleg el is fáradsz
-megizzadsz
-lehet megcsíp egy csalán
-az is lehet hogy napszúrást kapsz
- a táska miatt lehet fájni fog másnap a vállad
és még folytathatnánk...


Kirándulni szuper dolog, aki rendszeresen jár, az megfogja ezt erősíteni. Aki meg még nem volt, az meg ne nagyon gondolja túl, mert csak lebeszéli magát egy olyan dologról, amit én akár minden nap is tudnék csinálni. Persze ez a túlgondolás minden másra is igaz.

A fénykép a kőszegi Szulejmán kilátón készült.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://andalgo.blog.hu/api/trackback/id/tr5113852540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása